‘Google lanceert op 4 oktober nieuwe Pixel-smartphones, 4K Chromecast en meer’

Op 4 oktober moet het gaan gebeuren; dan worden de opvolgers van de Nexus-smartphones gepresenteerd door Google. Dit blijkt uit nieuwe informatie. De nieuwe smartphones zullen de namen Pixel en Pixel XL meekrijgen. Ook komt er die dag een nieuwe 4K Chromecast.

4 oktober: Google Day!

“Pixel”, dat moet de nieuwe lijn worden van de smartphones. Deze week werd al bekend dat Google naar verwachting stopt met de naam Nexus op haar toestellen. Daarbij zal er ook een einde komen aan Stock Android in zijn huidige vorm. Onbekend is nog hoe de opvolger van de Stock Android software er uit zal komen te zien.

Google Pixel

Pixel smartphones

De nieuwe smartphones die eerder op zijn gedoken ‘Sailfish’ en ‘Marlin’ zullen allebei door HTC geproduceerd worden. Naar verwachting krijgen deze smartphones de namen ‘Pixel’ en ‘Pixel XL’. Eerder bracht Google al een eigen tablet uit onder de naam Pixel C. De Pixel-lijn wordt hiermee dus voortgezet, alleen de prijs en releasedatum zijn nog onbekend.

4K Chromecast

Eerder dook ook de datum 4 oktober al op. Nu wordt deze informatie nogmaals bevestigd, door een betrouwbare bron, zo meldt Android Police. Ook gaan we een Google Chromecast zien met ondersteuning voor 4K. De 4K Chromecast krijgt waarschijnlijk de naam Chromecast Plus of Chromecast Ultra (van Ultra-HD). Ook hiervan zijn helaas nog geen beelden opgedoken.

Daydream

Google Daydream

Google zal op deze dag ons ook laten zien wat het met het eigen VR-platform wil doen; Google Daydream. De eigen virtual reality-bril van Google zal door het leven gaan als Daydream View en gaan we naar verwachting op 4 oktober zien. Op die dag worden ook meer details naar buiten gebracht over de slimme assistent Google Home, die eerder dit jaar werd aangekondigd.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel