Nexus Wi-Fi Assistent niet langer exclusief voor Project Fi

Met de Wi-Fi Assistent functionaliteit was het voor gebruikers van Google’s eigen mobiele netwerk Fi mogelijk om beveiligd te internetten op openbare hotspots. De assistent maakt automatisch verbinding met een VPN waarna je veilig kunt internetten.

Wi-Fi Assistent niet langer exclusief

De Wi-Fi Assistent was exclusief voor gebruikers van Project Fi, nu wil Google deze functie op een bredere schaal aanbieden. Door het maken van een VPN verbinding met de assistent wordt het internet verkeer van je telefoon versleuteld. Hierdoor kun je veilig internetten op een openbare hotspot. De dienst valt te vergelijken met de gratis VPN-dienst van Opera.

Nexus Wi-Fi assistent

Binnenkort kunnen gebruikers uit het Vereningd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Denemarken en IJsland van de functie gebruik maken. Ook krijgen gebruikers in de Vereningde Staten de Wi-Fi Assistent functie op hun telefoon. Voorwaarde blijft wel dat je gebruik maakt van een geschikt Nexus-apparaat. Ook moet je voor deze functie Android 5.1 Lollipop of hoger op je Nexus toestel hebben staan. Of en wanneer we de handige functie in Nederland en België kunnen verwachten is niet duidelijk.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel