Google rolt beveiligingsupdate juli uit; deze 46 lekken zijn gedicht

Google is begonnen met het beschikbaar stellen van de nieuwe beveiligingsupdate voor juli. Iedere maand rolt Google een beveiligingsupdate uit en deze maand worden er 46 lekken gedicht. Voor de Nexus-apparaten is de update per direct al beschikbaar.

Beveiligingsupdate juli

Een nieuwe maand betekent een nieuwe beveiligingsupdate. Deze keer is het de beveiligingsupdate van juli. Gisteren bracht Samsung de beveiligingsupdate al uit en deze dichtte toen 48 lekken. Iedere maand wordt er een update uitgerold voor de beveiliging.

Nexus 5X

46 lekken: 2 updates

Google maakt ook bekend welke lekken er gedicht worden met de patches. Bij de Samsung-update werd al duidelijk dat het een grote update betreft. Ook de update vanuit Google is groot; van de 46 lekken zijn er negen ‘kritiek’ en 29 zijn gemerkt als ‘hoog risico’. De update is opgesplitst in twee delen waarvan de eerste dateert van 1 juli, de tweede update van 5 juli.

De lekken bevinden zich in de mediaserver en lekken in verschillende drivers. Hierbij komen we drivers tegen van Qualcomm, MediaTek en NVIDIA. De driver-updates bevinden zich in het tweede gedeelte van de update.

Bezitters van Nexus-toestellen als de Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9 en andere Nexus-toestellen, kunnen de update spoedig OTA verwachten. De factory images zijn al wel te downloaden vanaf de website van Google. Ook andere fabrikanten kunnen nu aan de slag met de update beschikbaar te stellen voor hun toestellen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel