Android 7.0 Nougat bevestigd met standbeeld bij Googleplex

Android 7.0 Nougat, dat wordt de volledige naam van de nieuwste Android-versie. Google heeft dit onthuld met een nieuw standbeeld bij het eigen Googleplex, het hoofdkantoor in Mountain View. Gisteren kregen we eindelijk meer duidelijkheid over welke naam gekozen zou worden voor Android N; dat is dus Nougat geworden. Nougat zal het huidige Android Marshmallow opvolgen en is voorzien van verschillende nieuwe functies en verbeteringen.

Android 7.0 Nougat

Google heeft het doek van het grote standbeeld afgehaald voor de nieuwe Android-versie; Android 7.0 Nougat. Gisteren werd aangekondigd dat de volledige naam van Android N, Android Nougat zal gaan worden. Traditiegetrouw zet Google bij iedere nieuwe Android-versie de mascotte voor het eigen complex. Vorig jaar verscheen bijvoorbeeld het Marshmallow standbeeld.

Versienummer 7.0

De video van de onthulling van het standbeeld geeft gelijk meer duidelijkheid over het versienummer van de nieuwe Android-versie. Hoewel er verschillende berichten rondgingen over Android 6.1 N, wordt het toch Android 7.0 Nougat. Marshmallow kreeg Android 6.0 als versienummer.

Android 7.0 Nougat is voorzien van verschillende verbeteringen, waaronder split-screen, verbeterde notificaties en nog veel meer. Een interessante selectie van nieuwe functies vind je in onze Android N showcase.

Lees ook

Reageer op dit artikel