Google werkt aan vernieuwde navigatie-toetsen met kleurrijke home-knop

De navigatie-toetsen binnen Android gaan mogelijk veranderen. Google test momenteel een nieuw design van de navigatie buttons. Met een kleurrijke home-knop en duidelijkere symbolen zou Google de gebruikerservaring willen verbeteren. Volgens de berichten zouden de nieuwste Nexus-smartphones de navigatie-balk al krijgen.

Navigatie-toetsen Android

Vanmorgen kwamen de eerste berichten naar buiten met specificaties over de nieuwe Nexus voor dit jaar; de HTC Sailfish. Nu is er nieuws over de navigatie-toetsen in Android, die mogelijk te vinden zullen zijn op de nieuwe smartphones van de Nexus-serie. Volgens de collega’s van Androidpolice scoort dit gerucht een 7 qua betrouwbaarheid, op een schaal van 1 tot 10.

Navigatie-toetsen android

Google zou mogelijk in Android N, of alleen de Nexus-toestellen met Android N, willen voorzien van een vernieuwde balk met navigatie-toetsen. Wat opvalt is dat de symbolen ‘ingekleurd’ en niet meer ‘doorzichtig’ zijn. De middelste toets, de thuis-knop, voorzien is van kleuren die bij het vegen over de button een animatie laten zien. Het is mogelijk dat hier acties aan gekoppeld zitten, zoals je nu bijvoorbeeld Google Now kunt openen door de home-button ingedrukt te houden.

Veel is er verder nog niet bekend over de mogelijk nieuwe navigatie-toetsen in Android. Google heeft wel vaker proefballonnetjes de lucht in gelaten om dingen uit te proberen. De kans is aanwezig dat dit er ook één van is en dat Google alsnog het hele design van de navigatiebalk aanpast. Wat vind jij van de nieuwe vormgeving van de navigatie-toetsen?

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel