Android N Developer Preview 4 vrijgegeven: nieuwste versie Android bijna voltooid

Geheel volgens schema heeft Google een nieuwe preview-versie van Android N vrijgegeven. Android N Preview 4 is de vierde testversie van het besturingssysteem met tal van verbeteringen, ook zijn de functies nagenoeg voltooid. Gebruikers wordt opgeroepen om vooral door te gaan met testen en bugs te rapporteren.

Android N Developer Preview 4

Android N brengt tal van nieuwe functionaliteiten naar Android, in ons Android N overzicht vind je de belangrijkste wijzigingen. In Preview 4 zijn een aantal wijzigingen aangebracht in het systeem, zo is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om gebruik te maken van Launcher snelkoppelingen en de bijbehorende API.

Het scannen van Bluetooth Low Energy apparaten is aangepast zodat deze zuiniger omspringt met de batterij. Een aantal bekende problemen in Android N Preview 4 vind je in release notes van deze versie, kom je zelf een bug tegen dan kun je deze rapporteren bij Google via de bugtracker.

Android N multi window

Android N Preview 4 is te gebruiken op Nexus-apparaten en de Sony Xperia Z3, via de ontwikkelaars-website van Android kun je de laatste build downloaden. Preview 4 heeft als versienummer NPD56N meegekregen, je kunt deze update downloaden als herstelimage of wachten op de OTA-update als je al deel uitmaakt van het preview programma.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel