Android N Developer Preview 2 gelanceerd: nieuwe emoji en verbeteringen

Google heeft de tweede preview versie van Android N online gezet met een aantal nieuwe functies en tal van verbeteringen. Door het aanbieden van een preview versie wil Google het eindproduct zo bug-vrij mogelijk maken om een goede Android ervaring te kunnen bieden.

Android N Developer Preview 2

In de tweede preview versie van Android N heeft Google al een aantal bugs aangepakt die door de community zijn gemeld. Zo zijn verbindingsproblemen met bepaalde WiFi-netwerken opgelost, Multiwindow en Direct Reply problemen verholpen. Maar ook zijn er in Preview 2 nieuwe functies te vinden zoals Vulkan en Launcher snelkoppelingen.

Android N notificatie

Vulkan is een 3D rendering bibliotheek waarmee ontwikkelaars een boost kunnen geven aan programma’s of games die veel rekenkracht vragen. Launcher snelkoppelingen bieden de mogelijkheid voor apps om snel toegang te geven tot een bepaald gedeelte van een app. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het snel sturen van een bericht naar een vriend of kennis.

In de Android N Developer Preview 2 is ondersteuning voor de Emoji Unicode 9 standaard terug te vinden met een meer humaan uiterlijk. Naast nieuwe Emoji biedt Android N nu ook ondersteuning voor het wijzigen van de huidskleur.

Android N Developer Preview 2 Emoji

De update naar de Developer Preview 2 is voor testers van Preview 1 beschikbaar als over-the-air update. Daarmee krijgen zij de update automatisch aangeboden, ook kunnen eigenaren van een geschikt Nexus apparaat de update handmatig installeren. De Android N Developer Preview is niet geschikt voor het dagelijkse gebruik omdat de stabiliteit van het platform niet wordt gegarandeerd. Later dit jaar wordt de officiële voltooide versie van Android N voor iedereen beschikbaar gemaakt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel