Google kondigt nieuwe reeks Google Play icoontjes aan voor apps en diensten

Google blaast een nieuwe frisse wind door de vormgeving van de icoontjes van de Google Play apps. De kleuren voor de verschillende diensten blijven behouden, maar de icoontjes zullen voor alle Google Play diensten duidelijker en herkenbaarder worden geuit. Het gaat om diensten zoals Google Play Store, Google Play Music en Google Play Games.

Google Play icoontjes

De icoontjes van de verschillende Google diensten zullen er anders uit gaan zien. Google kiest ervoor om meer uniformiteit en herkenbaarheid mee te geven aan de icoontjes. Hierdoor zijn de Google apps sneller herkenbaar. Het gaat om de icoontjes van Google Play algemeen, de Google Play Store en de diensten Play Music, Play Movies, Play Games, Play Books en Play Kiosk. We zien het afspeel-icoon met de herkenbare kleur per dienst. Voor de muziekdienst is dit oranje en voor de boeken is dit blauw.

Google Play icoontjes

Google zal in de komende weken de nieuwe icoontjes uit gaan rollen. De eerste reacties zijn wisselend. Wat vind jij van de nieuwe vormgeving van de icoontjes voor de Google Play apps?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel