Android N Preview 3: eerste stabiele betaversie vrijgegeven

Google heeft zojuist tijdens het Google I/O 2016 keynote de beta versie van de Android N preview aangekondigd. Deze versie is een stuk stabieler dan de eerdere testversies en beter geschikt voor het dagelijkse gebruik.

Android Developer Preview 3

Google maakte de nieuwe Android N preview wereldkundig op het Google I/O evenement, daarbij werd verteld dat deze nieuwe build nu dusdanig stabiel is dat deze ook voor het dagelijkse gebruik geschikt is. In de nieuwe Android N preview vinden we een aantal nieuwe features, zoals de “clear all button”. Deze knop vindt je terug als je je recente applicaties opent. Je hebt hier de mogelijkheid om deze allemaal te sluiten met één druk op de knop.

In Android N heb je de mogelijkheid om applicaties in split-screen op je smartphone te draaien. Je kunt met deze functie 2 applicaties naast elkaar op je scherm tegelijk openen. Binnen Android N richt Google zich op 3 zaken: prestaties, productiviteit en veiligheid. Android N is daarnaast het eerste mobiele platform dat Unicode 9 Emoji ondersteunt. Ons uitgebreide bericht met nieuwe Android N functies vertelt je meer over deze nieuwe aspecten van het Android besturingssysteem.

Android N multi window

Ook is in deze nieuwe preview ondersteuning voor Daydream meegenomen, met Daydream krijgt je smartphone of tablet een heuse VR-modus. Wie gebruik wil maken van deze nieuwe Android versie kan deze installeren door de preview te downloaden bij Google.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel