Android N krijgt versienummer 6.1 [update]

Google zal Android N versie 6.1 meegeven. Het was lange tijd de vraag welk versienummer de opvolger van Marshmallow zou krijgen. Eigenlijk werd er vanuit gegaan dat de nieuwe Android-versie 7.0 zou meekrijgen. DroidApp heeft nu aanwijzingen gevonden dat dit jaar Android 6.1 N uitgebracht zal gaan worden.

Android 6.1 N

De nieuwste Android-versie is op dit moment voor het publiek Android 6.0.1 Marshmallow. De opvolger voor Marshmallow werd begin maart van dit jaar aangekondigd onder de naam Android N. Binnenkort zal de volledige naam van ‘N’ bekend gemaakt worden. Eerder gaf Hiroshi Lockheimer van Google al de hint dat het Nutella zou gaan worden, maar dit moeten we met een korreltje zout nemen.

Android 6.1 N

DroidApp heeft in de ontwikkeltool van Android, Android Studio, aanwijzingen gevonden voor Android N. Bij het downloaden van SDK’s verschijnt nu de optie ‘Android 6.X (N)’. Hierdoor lijkt het erop dat Google de nieuwste Android-versie niet 7.0 gaat meegeven, maar 6.1. Vorig jaar november schreven we al dat Android 6.1 in ontwikkeling zou zijn. Volgens de eerdere berichten zou deze versie voorzien zijn van split-screen modus. Dit is een functie die ook in Android N is te vinden.

Android 6.1 N

Inmiddels wordt Android N druk getest door Google. Deze week werd Developer Preview 4 uitgebracht. Rond de zomer zullen we de publieke versie van Android 6.1 N gaan zien.

Update 12:35: Google blijft bezig met het sturen van dubieuze hints, in de demo modus staat nu 7:00 uur. Deze tijd staat volgens Arstechnica gelijk aan versienummer 7.0, wat het uiteindelijke versienummer gaat worden staat hiermee nog steeds ter discussie. We betreuren dat wij jou als lezer van DroidApp hebben voorzien van mogelijk verkeerde informatie en houden de officiële bekendmaking extra scherp in de gaten.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel