Google Toetsenbord: nieuwe N-versie met eigen thema’s voor iedereen (+ APK)

Gisteren bracht Google de derde Preview uit van Android N. Liefhebbers en ontwikkelaars kunnen hiermee uitgebreid aan de slag. De definitieve publieke versie van Android N zal nog even op zich laten wachten. Nu is wel een update voor Google Toetsenbord uitgebracht met thema’s die je kunt personaliseren. Deze kan je nu ook op Marshmallow en Lollipop gebruiken.

Google Toetsenbord: eigen thema’s

Tijdens Google I/O 2016 heeft Google gisteren Android N Developer Preview 3 vrijgegeven. Eén van de nieuwe functies is het thema-toetsenbord die te vinden is in Google’s eigen Keyboard-app. Hiermee is het mogelijk om zelf te kiezen uit kleur-combinaties om zo het toetsenbord naar wens in te stellen.

Bij het menu met instellingen kan je daarnaast ook een eigen thema maken. Je kunt hierbij een foto kiezen uit je galerij. Vervolgens wordt deze bijgesneden en kan je de mate van transparantie aanpassen. Je kunt dus altijd het toetsenbord gebruiken met je favoriete foto. Het is daarbij ook mogelijk om ‘key border’ aan te zetten, waarmee er een rand om de letters verschijnt.

We hebben zojuist op de redactie de applicatie uitgebreid getest. Dit hebben we gedaan op een Honor 5X met Android Lollipop en de LG G4 met Marshmallow. Op beide apparaten hebben we geen problemen ondervonden. De update is (nog) niet te vinden in de Google Play Store, maar je kunt wel de APK downloaden.

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard: het Google-toetsenbord
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel