Google brengt slim ‘Gboard-toetsenbord’ binnenkort uit voor Android

Google bracht vandaag een toetsenbord-app uit voor Apple iOS. Het slimme toetsenbord maakt het mogelijk om vanuit het toetsenbord veel mogelijkheden te gebruiken. Zo kan je een zoekopdracht starten en zoeken naar emoji, GIF’jes, YouTube-video’s en afbeeldingen.

Gboard voor Android

Vandaag heeft Google een toetsenbord-applicatie uitgebracht voor Apple iOS. Met het slimme toetsenbord Gboard kan je snel diverse acties uitvoeren, zonder een app of het toetsenbord te verlaten. Je hoeft niet meer te schakelen naar Google, maar kan vanuit Gboard een zoekopdracht starten, zoeken naar afbeeldingen, emoji, YouTube-video’s of GIF’jes. Al deze functies kan je bereiken door op de speciale Google-toets te drukken.

Google Gboard

Voorlopig is de applicatie dus enkel beschikbaar voor de iPhone en iPad. Google heeft echter de bevestiging gegeven dat er ook een Android-versie van Gboard komt. Wanneer we de app kunnen verwachten, is niet bekend. Zodra Gboard voor Android beschikbaar is, lees je dit uiteraard op DroidApp. Een vergelijkbaar toetsenbord dat al wel voor Android beschikbaar is, is Slash Keyboard.

Lees ook

Reageer op dit artikel