Google Toetsenbord 5.0: grote update brengt hoop verbeteringen en nieuwe functies

Google heeft haar keyboard-app Google Toetsenbord geüpdatet naar versie 5.0. Deze update kan gezien worden als een erg grote update, want Google rolt een hoop nieuwe functies en verbeteringen uit naar de toepassing. We zetten de nieuwe functies voor je op een rij.

Google Toetsenbord 5.0

Een nieuwe versie van de toetsenbord-app Google Toetsenbord wordt uitgerold door Google. Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd in de vormgeving van het toetsenbord. Daarnaast kan je er zelf voor kiezen of je randen om de letters wilt, wat sommigen handig kunnen vinden voor het aanraken van een toets. Daarnaast verdwijnen de Holo-thema’s en kan je nu enkel nog kiezen uit Material Design-stijl.

Google Toetsenbord oud nieuw
Links: oud – Rechts: nieuw

Nieuw is ook de ‘Modus voor één hand’. Hiermee kan je het toetsenbord nog beter bedienen wanneer je één hand gebruikt om te typen. Deze kan je aanpassen voor zowel links- als rechtshandig. Bepaalde instellingen zijn verplaatst naar een ander tabblad bij instellingen. Als je de app Google Toetsenbord voor de eerste keer gebruikt, krijg je nu ook een vernieuwd welkom-scherm te zien.

Google Toetsenbord laat je verder de hoogte van het toetsenbord aanpassen en geeft je nu sneller toegang tot emoticons en symbolen. Verder zijn er verschillende ‘gestures’ toegevoegd die de applicatie nog beter maken. Zo kan je een woord uit je woordenboek verwijderen door deze ingedrukt te houden en vervolgens te slepen.

Google Keyboard 5.0 zal vanaf nu langzaamaan uitgerold worden. Mocht je niet willen wachten, dan kan je hier de APK downloaden. Houd er rekening mee dat de APK-versie per toestel kan verschillen.

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard: het Google-toetsenbord
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel