‘Google komt nog dit jaar met eigen smartphone’

Nog dit jaar moet een eigen smartphone van Google uitgebracht worden. De smartphone moet beschikbaar komen naast nieuwe Nexus-smartphones. In tegenstelling tot de Nexus-apparaten zal Google niet samen met andere fabrikanten de smartphone ontwikkelen. Deze informatie komt uit doorgaans betrouwbare bronnen. Google wil met een eigen smartphone de aanval nog verder openen op de Apple iPhone.

Google’s eigen smartphone

Google zal nog dit jaar met een eigen smartphone komen. Een eigen smartphone moet een interessant alternatief zijn voor de iPhone van Apple. De eigen Google smartphone is iets anders dan de Nexus-telefoon. Google zal namelijk zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de fabricatie en is dus niet afhankelijk van andere fabrikanten, iets wat wel bij Nexus-apparaten het geval is. Bij de meest recente Nexus-modellen (Nexus 5X en Nexus 6P) werkt Google samen met LG en Huawei.

Hardware

Op het gebied van software is het ontwikkelen van eigen producten totaal niet nieuw voor Google. Sinds enige tijd is Google ook bezig met het ontwikkelen van eigen hardware. Het uitbrengen van een eigen smartphone moet ervoor zorgen dat Google zowel op het gebied van software als op het gebied van hardware de touwtjes in handen heeft.

Fragmentatie

Bronnen melden aan The Telegraph dat een eigen Google smartphone nog dit jaar uitgebracht moet worden. Volgens The Telegraph is de bron hooggeplaatst en zou de bron het hier zeker bij het juiste eind moeten hebben. Analist Ben Wood is van mening dat Google meer controle wil over Android. Volgens hem is Google bang dat Android te veel zal fragmenteren.

Nexus 5X

Nexus

Dit jaar zullen we naast de eigen Google smartphone ook één of meer nieuwe Nexus-smartphones gaan zien. Vorige week kwamen al meer aanwijzigingen naar buiten over één van deze nieuwe Nexus-toestellen; de HTC Sailfish. Zodra er meer bekend is over de eigen Google smartphone houden we je natuurlijk op de hoogte.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel