Pichai: Nexus krijgt nieuw ontwerp, meer software en meer invloed door Google

Google CEO Sundar Pichai heeft de nieuwe plannen voor de Nexus-apparaten bekend gemaakt. Dat deed de topman in een uitgebreid interview. Google zal een grotere invloed hebben op de ontwikkeling van de Nexus-toestellen. Tevens zal er meer software toegevoegd worden aan de interface.

Nexus ontwikkeling

De Nexus-apparaten staan bekend om hun stock Android interface zonder overbodige opties. Toch is de kans aanwezig dat dit binnenkort gaat veranderen. Google CEO Sundar Pichai heeft aangegeven dat de software voor Nexus-apparaten uitgebreid zal gaan worden met meer functies en mogelijkheden. Hiermee zou de Nexus zich moeten onderscheiden van andere toestellen.

Volgens Pichai zal er op een bedachtzame manier nieuwe functies toegevoegd worden die je enkel op Nexus-toestellen zal vinden. Het is niet helemaal duidelijk waar we precies aan moeten denken qua vernieuwingen.

Nexus 5X

Google zal in de toekomst ook meer invloed uitoefenen op de vormgeving van een Nexus-apparaat. Een Nexus-device wordt altijd in samenwerking met een fabrikant gemaakt. Zo werd de Nexus 6P door Huawei gefabriceerd en heeft Google ook al meerdere malen met LG en HTC samengewerkt. Hoewel eerdere berichten rond gingen over dat Google volledig de touwtjes in handen zou willen hebben, lijkt dit met de uitspraken van Pichai niet zo snel te gaan gebeuren.

Voorlopig lijkt het erop dat Google zich niet gaat richten op het produceren van eigen apparaten in de Nexus-lijn, wel zette Google eerder een eigen hardware-divisie op. Er zal voor de Nexus-serie samengewerkt worden met een andere partij. Voor de Nexus-toestellen die dit jaar aangekondigd zullen worden, zou Google volgens geruchten in gesprek zijn met HTC.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 272,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel