Google gaat eigen hardware divisie opzetten

Google werkt aan het opzetten van een eigen hardware divisie, hiermee komt de verantwoordelijkheid van het ontwikkelen van hardware bij een team te liggen. Google ontwikkelt zelf hardware voor haar Chromecast en Chromebooks maar werkt ook samen met andere bedrijven voor Nexus-smartphones.

Google Hardware

Google is gestart met het opzetten van een hardware divisie onder leiding van Rick Osterloh, dat bericht Re/code. Osterloh stond aan het hoofd van Motorola en vertrok vorige maand bij Lenovo vanwege een reorganisatie. Lenovo nam eerder dit jaar het merk Motorola over. De hardware divisie van Google zal verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van nieuwe producten voor de huiskamer.

Naast Nexus-smartphones, tablets, OnHub routers en de nieuwe Chromecast wordt ook de ontwikkeling van Project Ara naar de hardware divisie geschoven. Project Ara is Google’s project om een modulaire smartphone te ontwikkelen. Ook Google Glass, de slimme bril van Google, komt onder Osterloh’s verantwoordelijkheid.

Sundar Pichai, CEO van Google bracht gisteren zijn visie uit voor de komende periode. Belangrijke pijler is de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. In de toekomst moet kunstmatige intelligentie in staat zijn moeilijke problemen als klimaatverandering op te lossen en het sneller diagnosticeren van kanker. Hierin benadrukt Pichai dat het belangrijk is dat de technologie die Google ontwikkelt voor iedereen beschikbaar moet zijn.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel