Lenovo gaat iconische naam ‘Motorola’ uitfaseren [update]

Lenovo zal in 2016 de naam Motorola gaan uitfaseren voor haar eigen merknaam. Dat maakte Rick Osterloh, Chief Operating Officier bij Motorola bekend in een interview met technologie website CNET. Inmiddels heeft Motorola aan DroidApp een reactie gegeven omtrent de naam Motorola.

Naam Motorola verdwijnt van smartphones

Met het verdwijnen van de naam Motorola verdwijnt er een stukje historie uit het smartphone landschap. Toch zal de naamswijziging geleidelijk plaats vinden zo verzekerde Osterloh. Motorola heeft met haar Moto-serie een sterk portfolio van Android smartphones neergezet. De naamswijziging zal inhouden dat de namen van deze toestellen voor een deel veranderen. Als voorbeeld de ‘Motorola Moto X Play’ zal binnenkort door het leven gaan als ‘Moto X Play by Lenovo’.

lenovo motorola

Wel wordt het herkenbare “M” logo behouden op de achterzijde van de smartphones, ook zal het blauwe Lenovo logo zichtbaar worden op de devices. Hoe dit laatste zich zal uiten is nog niet geheel duidelijk. Motorola Mobility werd in 2014 overgekocht van Google door Lenovo.

Update 08 januari 11:35 uur: Motorola heeft tegenover DroidApp een reactie gegeven omtrent de berichtgeving door CNET. De naam Motorola Mobility zal niet verdwijnen maar zal blijven bestaan als een bedrijf van Lenovo. Wel zullen de producten wereldwijd herkenbaar zijn aan de merken Vibe en Moto. Vibe is de modelreeks van Lenovo die in Nederland nauwelijks te vinden is. Wel zou het in theorie mogelijk zijn dat in de toekomst Vibe-apparaten uitgebracht worden in ons land.

Sinds de lancering van de Moto X in 2013 is de merknaam Motorola niet meer afgebeeld op het product. Momenteel wordt overwogen hoe het ‘batwing’ logo het beste toegepast kan worden en waar het zal verschijnen. Wel geeft Motorola aan dat het logo een belangrijk onderdeel van de geschiedenis blijft en ook het komende jaar op producten en verpakkingen zal worden vermeld.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel