Google Foto’s: onbeperkte foto-opslag voor Nexus-bezitters en meer nieuwe functies

Bezitters van een Nexus-smartphone of tablet kunnen binnenkort ongelimiteerd foto’s als back-up opslaan in Google Foto’s. De fotodienst van Google krijgt daarnaast ook met de komende update een aantal nieuwe functies, zo is ontdekt in de code van de app. We zetten de nieuwe functies voor je op een rijtje.

Google Foto’s

Google Foto’s is de fotodienst van Google en zowel via web als via een app beschikbaar. De applicatie geeft gebruikers de mogelijkheid om een back-up te maken van hun foto’s zodat je deze altijd terug kunt vinden. Foto’s worden voor het oneindige limiet gecomprimeerd om data te besparen. Wil je de foto’s in originele resolutie opslaan in de cloud, dan geldt er een limiet op de opslagruimte, maar dit gaat veranderen.

Ongelimiteerde opslag

In de code van de Google Foto’s app zijn aanwijzigingen gevonden dat Google een uitzondering gaat maken voor de bezitters van een Nexus-apparaat. Zij zouden binnenkort de mogelijkheid krijgen om ook foto’s en video’s in originele hoge resolutie zonder limiet op te slaan in de cloud. Zo kun je ook 4K-video’s opslaan in je Google Foto’s account.

Google Foto's 1.15

Nieuwe functies

Er staan echter nog een paar nieuwe functies te wachten. Google Foto’s zal binnenkort een update ontvangen waarbij je de volgorde van albums kunt sorteren op andere manieren. Tevens zullen de apparaatmappen met foto’s op je toestel dan te vinden zijn onder het kopje ‘albums’ en is dit niet meer gescheiden van de rest. Tot slot zal Google twee functies toevoegen aan de beeldbewerker. Zo wordt het mogelijk om het contrast en de belichting aan te passen van de foto.

De aanwijzingen voor de nieuwe functies zijn gedaan in versie 1.21 van Google Foto’s. Wanneer we de nieuwe functies kunnen verwachten is niet helemaal duidelijk.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Bron
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel