Google Foto’s laat je door je afbeeldingen zoeken met emoji

Google Foto’s heeft vandaag een nieuwe functie toegevoegd aan de foto-applicatie. Je kon altijd de zoekfunctie al gebruiken door te zoeken door je foto’s maar in plaats van tekst, kan je nu ook een emoji gebruiken. Toevallig of niet dat de functie op 1 april aan de app wordt toegevoegd, maar de functie werkt echt.

Google Foto’s: zoeken met emoji

Zoekopdrachten in de foto-app van Google, Google Foto’s, hoeven voortaan niet meer enkel uit tekst te bestaan. Vanaf nu kan je in de galerij-applicatie ook gebruik maken van emoticons om je zoekopdracht uit te voeren. Bij het aanraken van de zoekbalk krijg je al een aantal suggesties te zien zoals de bus, een vogel, een trein of een berg, bruggen of bloemen. Bij het selecteren van een emoji wordt de zoekopdracht gestart en worden de resultaten getoond.

Het is natuurlijk heel toevallig dat de functie op 1 april wordt toegevoegd, maar het werkt wel. Of Google Foto’s het zoeken met emoji’s blijft houden, is niet met zekerheid te zeggen. Je hoeft voor het zoeken met emoji’s geen update uit te voeren. Je ziet de emoji automatisch verschijnen in Google Foto’s, maar je kunt niet je eigen emoji gebruiken bij het invoeren.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel