Google Foto’s: nieuwe update voegt slimme albums toe met kaarten

Google rolt een nieuwe update uit voor de app Google Foto’s. Dankzij de nieuwe functie ‘Slimme Albums’ wordt het kiezen van de mooiste foto’s van bijvoorbeeld je vakantie nog makkelijker gemaakt. De slimme fotoalbums worden samengesteld aan de hand van verschillende factoren.

Google Foto’s: slimme fotoalbums

Google Foto’s is de foto-app van Google vol slimme functies. Zo kunnen automatisch gezichten gedetecteerd worden, maar ook plaatsen en objecten herkent worden. Al deze functies zorgen ervoor dat je op een makkelijke manier je foto’s terug kunt vinden. De nieuwe update die vanaf vandaag wordt uitgerold bevat de mogelijkheid om gebruik te maken van slimme albums.

Google Foto's slimme albums

Slimme fotoalbums kunnen gezien worden als een variant op de verhalen, ofwel Stories in Google Foto’s. De leukste en meest nuttige foto’s die je gedurende die tijd hebt gemaakt worden er automatisch uitgepikt. Echter zijn de slimme fotoalbums voorzien van een aantal extra opties. Gebruikers kunnen kaarten toevoegen met hun locatie en onderschriften toevoegen aan de foto. Het album wordt samengesteld door Google bijvoorbeeld na een trip of een weekendje weg. Ben je iemand die graag nageniet van je vakantie maar een hekel hebt aan het uitzoeken van foto’s, dan komt deze functie vast als geroepen. In onderstaande video zie je precies hoe de functie werkt.

Naast de slimme albums kan je nog steeds gebruik maken van de verhalen in Google Foto’s en natuurlijk de Assistent. De functie wordt vanaf vandaag uitgerold als app-update via de Google Play Store.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel