Google Drive voor Android verbetert manier van sorteren en meer

Een nieuwe update voor Google Drive staat klaar in de Google Play Store. Vanaf nu kan je bestanden en mappen nog beter sorteren naar eigen wens. Google Drive is een erg handige applicatie voor het beheren van je bestanden in de cloud.

Google Drive sorteren

Voor de Android-app van Google Drive is een fijne update uitgebracht die kleine verbeteringen doorvoert in de app. Vanaf nu vind je boven in beeld een mogelijkheid om de manier van sorteren om te keren.

Google Drive sorteren
Links: oud – Rechts: nieuw

Je kon bestanden al sorteren op naam, laatst gewijzigd, laatst gewijzigd door mij, laatst geopend door mij of gebruikte opslagruimte, maar nu kan het dus ook andersom. Dit betekent dat je bijvoorbeeld bij het sorteren op naam standaard op alfabetische volgorde (A-Z) te zien krijgt, maar bij het omgooien de volgorde van Z naar A.

Google Drive bewerken

Sneller bestanden bewerken

In de changelog van de app-update zien we ook dat het mogelijk is om bestanden vanuit Google Drive te openen in een andere app, en vervolgens automatisch te bewaren in Google Drive. Echter was dit al langer mogelijk. Wel zien we verschillende veranderingen in de vormgeving; na het openen van een bestand zie je de Material Design (FAB-)button om het bestand te bewerken

Wel zijn er nog verschillende prestatieverbeteringen doorgevoerd. Je kunt de Google Drive update downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Google Drive
Google Drive
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel