Google Drive krijgt nieuwe meldingen, verzoeken en previews

Het is weer Update Wednesday bij Google, dat betekent nieuwe updates voor de Google-apps. Zo ook voor de app Google Drive. Google heeft bekend gemaakt dat er een aantal nieuwe functies beschikbaar komen voor Google Drive.

Google Drive

Google Drive krijgt nieuwe functies, dat heeft Google vandaag bekend gemaakt tijdens Update Wednesday. Het delen van bestanden en het samenwerken met anderen binnen Google Drive moet voortaan nog sneller verlopen.

Meldingen

Wanneer bestanden of mappen met je gedeeld worden krijg je tot op heden een mailtje hiervan. Met de nieuwe versie van Google Drive moet dit verleden tijd worden. De Google Drive app zal voortaan je direct een pushnotificatie sturen als je deel mag nemen aan een bestand. Vanuit de notificatie kan je voortaan direct het desbetreffende onderdeel openen.

Google Drive

Toegang

In de Android-app van Google Drive wordt het ook mogelijk om met een druk op de knop toegang te vragen tot een map of bestand. Handig als je je collega vraagt om iets toe te voegen, maar dat is vergeten. Voortaan kan je dus vanuit de app snel zelf de bewerkingen toepassen.

Bekijken zonder inloggen

De laatste nieuwe functie is de mogelijkheid om bestanden te bekijken op je Android-apparaat, zonder dat je in hoeft te loggen met je Google-account. Tot nu toe had je een account nodig om gedeelde bestanden te bekijken op je Android-toestel. Op het web was deze mogelijkheid er al langer.

De update voor Google Drive wordt in de komende week uitgerold. Natuurlijk download je ook Google Drive uit de Play Store via onderstaande button.

Google Drive
Google Drive
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel