WhatsApp voegt definitief Google Drive-integratie toe aan app

WhatsApp en Google Drive hebben definitief hun krachten gebundeld. Zojuist is bekend gemaakt gemaakt dat WhatsApp de Google Drive-integratie gaat toevoegen aan de applicatie. Eerder werd de cloud-dienst van Google al uitgebreid getest in WhatsApp.

WhatsApp en Google Drive

Google heeft woensdagavond officieel aangekondigd dat WhatsApp ondersteuning krijgt voor Google Drive. De cloud-dienst van Google zal gebruikt worden voor het opslaan van back-ups van de chatgesprekken. De Google Drive-integratie is niet helemaal nieuw. In eerdere beta-versies werd het opslaan in de cloud al uitvoerig getest, in maart kwam DroidApp tot de ontdekking dat WhatsApp aan het testen was met Google Drive.

WhatsApp Google Drive

Met een druk op de knop kan je je conversaties, foto’s, video’s en andere content opslaan in je Google Drive-account. Wanneer je overstapt naar een ander Android-toestel of wanneer je je telefoon onverhoopt moet terugzetten naar fabrieksinstellingen, kan je de Google Drive opslag gebruiken om de gesprekken weer terug te halen en te importeren.

Google laat weten dat de nieuwe back-up functie in WhatsApp met Google Drive in de komende maanden uitgerold zal gaan worden.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel