WhatsApp laat je documenten delen vanuit Google Drive

WhatsApp heeft een nieuwe beta-versie uitgebracht voor de Android-app. Sinds korte tijd kan je PDF-bestanden delen via WhatsApp, maar de mogelijkheden voor het versturen van bestanden zijn nu verder uitgebreid in WhatsApp 2.12.518. Zo worden automatisch tekstbestanden omgezet naar PDF-documenten, zo ontdekte DroidApp.

WhatsApp: Google Drive-bestanden

Bestanden die je hebt opgeslagen op je online Google Drive-account kan je vanaf nu verzenden via WhatsApp. Google Drive is geen onbekende dienst binnen WhatsApp. De online opslagdienst van Google wordt ook gebruikt voor het back-uppen van je chatberichten en media van WhatsApp.

WhatsApp Google Drive documenten

DroidApp ontdekte in de nieuwe beta-versie van WhatsApp, waaronder versie 2.12.517 en 2.12.518 dat het mogelijk is geworden om documenten vanuit je Google Drive te selecteren om deze te versturen via WhatsApp. Op dit moment worden enkel nog PDF-bestanden ondersteund. Wat opvalt is dat in versie 2.12.518 een tekstdocument automatisch wordt omgezet naar een PDF-document.

We verwachten dat we binnenkort meer soorten bestanden kunnen delen via WhatsApp, waaronder ook Excel en PowerPoint. Mocht je de beta-versie van WhatsApp ook willen proberen, dan kan je hier de WhatsApp APK downloaden. Eerder zagen we al het vernieuwde menu met instellingen in WhatsApp.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel