Uitgelekt: ‘HTC komt met twee Nexus-apparaten (M1 en S1) met Android N’

Google heeft volgens de laatste berichten HTC uitgekozen om twee nieuwe Nexus-apparaten te maken. Evan Blass maakt melding van de Nexus S1 en M1 als modelnummers. Naar verwachting zullen beide Nexus-apparaten smartphones betreffen. Ook de codenamen zijn uitgelekt van de twee toestellen, beiden vernoemd naar een vissoort.

HTC Nexus S1 en M1

De Taiwanese fabrikant HTC is door Google uitgekozen om de nieuwe Nexus-smartphones te maken. Het gaat volgens de berichten om toestellen die zullen draaien op Android N. De berichten komen van Evan Blass, ofwel Evleaks. Volgens AndroidPolice scoort dit bericht een 8 op een schaal van 1-10 qua betrouwbaarheidsniveau.

HTC en Google gebruiken de codenamen Marlin en Sailfish. De smartphones zouden daarnaast het modelnummer M1 en S1 meekrijgen. Sowieso zullen de codenamen niet op de markt verschijnen, maar worden intern gebruikt. De codenaam is ook al opgedoken in een code-review tool van Google. De naam ‘Marlin’ wordt genoemd door een engineer bij Qualcomm, de chip-fabrikant. Vermoedelijk zal dus in ieder geval één van de Nexus-smartphones voorzien zijn van een Qualcomm Snapdragon processor.

HTC Nexus Marlin

Mogelijk beschikt de ‘Marlin’ over een Qualcomm Snapdragon 820 processor met een rekenkracht van viermaal 1.59 GHz. Er zou beschikking zijn over 4GB werkgeheugen. In de benchmark die op het internet is verschenen, is de vermoedelijke nieuwe HTC Nexus al ontdekt. Er wordt weliswaar gesproken over de Nexus 6P, maar dat toestel beschikt niet over 4GB RAM-geheugen, maar 3GB geheugen. Daarnaast komen we de naam ‘Marlin’ weer tegen.

Op dit moment is er verder vrijwel geen informatie over de toestellen. Het is niet bekend wat de specificaties zullen zijn van de toestellen. Mogelijk zullen we in het najaar van 2016 weer de nieuwe Nexus-apparaten gaan zien. In het najaar van 2015 kondigde Google de Nexus 5X en Nexus 6P aan. Zodra er meer bekend is over de Nexus-toestellen van HTC, lees je dat uiteraard op DroidApp.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel