‘HTC mag komende drie jaar Nexus-smartphones uitbrengen’

Volgens de laatste geruchten mag de Taiwanese fabrikant HTC de komende drie jaar de Nexus-smartphone gaan uitbrengen. HTC en Google zouden hierover een deal hebben gesloten. De twee Nexus-toestellen die op dit moment verkocht worden, zijn geproduceerd door Huawei en LG. HTC was al wel eerder betrokken bij de ontwikkeling van Nexus-apparaten.

HTC Nexus

HTC zou volgens nieuwe geruchten verzekerd te zijn van een nieuwe overeenkomst. HTC zou de komende drie jaar de Nexus-smartphone mogen maken. Volgens de bron moeten we de geruchten wel met een korreltje zout nemen, maar wordt niet uitgesloten dat dit inderdaad het geval is. Samen met HTC wist Google de Nexus-lijn neer te zetten met de komst van de Nexus One. In 2014 werd de Nexus 9 tablet uitgebracht.

HTC Nexus One

Momenteel zijn de Nexus 6P van Huawei en de Nexus 5X van LG de huidige twee Nexus-smartphones. HTC kan een dergelijke deal goed gebruiken. De cijfers dalen al langere tijd en het bedrijf probeert nu haar geld op andere manieren te verdienen dan met smartphones, zoals de HTC Vive. Daarnaast werkt HTC aan de HTC 10 smartphone.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel