Nexus 9 tablet uit de verkoop gehaald

In de Google Store is voortaan nog maar keuze uit één tablet. De Nexus 9, die gefabriceerd werd door HTC, is niet langer meer verkrijgbaar. De Nexus 9 werd samen met de Nexus 6 in oktober 2014 aangekondigd. De Nexus 9 volgde de Nexus 7 op.

Nexus 9 verkoop

De Nexus 9 is niet langer meer te verkrijgen via de Google Store, de online winkel van Google. Samen met de Motorola Nexus 6 kondigde Google de HTC Nexus 9 tablet in oktober 2014 aan. Nu anderhalf jaar later is de verkoop gestaakt van de tablet. Als je op zoek bent naar een Nexus-tablet kan je nu enkel nog kiezen uit de Pixel C.

nexus 9

De Nexus 9 was nooit echt een groot succes, iets wat de Nexus 7 wel aardig voor elkaar kreeg. De tablet is voorzien van BoomSound speakers, een 8,9 inch scherm en een 8 megapixel camera. De Nexus 9 krijgt nog altijd de nieuwste updates en ook de preview-versie van Android N is beschikbaar voor de tablet van HTC.

Ook bij verschillende webwinkels in Nederland is de Nexus 9 niet meer leverbaar. Mocht je nog wel op zoek zijn naar de tablet, dan kan je deze nog aanschaffen bij Bol.com, verder is hij nergens meer te verkrijgen. Gisterenavond werd bekend dat HTC naar verwachting bezig is aan twee Nexus-smartphones.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel