Google Pixel C: premium tablet per direct verkrijgbaar vanaf 499 euro

Google heeft zojuist bekend gemaakt dat de Google Pixel C vanaf vandaag online is aan te schaffen. De Google Pixel C is een premium tablet die zowel voor zakelijk als privé-gebruik ideaal moet zijn. Bij de ontwikkeling van de Pixel C zijn geen andere fabrikanten betrokken, hij is door Google zelf van A tot Z ontworpen.

Google Pixel C

De Google Pixel C ligt vanaf nu in de (online) winkel. Eerder kwamen er al berichten naar buiten dat vanaf 8 december de Pixel C naar Nederland zou komen. Eind september kregen we al een eerste kijk op de tablet van Google en een dag later kwam er nog meer nieuws naar buiten. De Google Pixel C is volgens Google een tablet die zich aanpast aan jouw leefstijl.

Google Pixel C

Optioneel toetsenbord

Het gestroomlijnde ontwerp maakt de tablet aantrekkelijk, mede door het slanke ontwerp en het scherm van 10,2 inch groot. De resolutie van het scherm bedraagt 2560 x 1800 pixels. De Pixel C is vanaf het begin af aan ontworpen met het optionele toetsenbord, die voor 169 euro te koop is.

Google Pixel C

Pixel C specificaties

Google heeft ervoor gekozen om de Pixel C tablet uit te rusten met een NVIDIA Tegra X1-chipset; een octa-core processor. Het werkgeheugen bedraagt 3GB en voor het interne geheugen kan gekozen worden uit 32GB of 64GB. Aan de achterzijde bevindt zich een 8 megapixel camera, aan de voorzijde eentje die 2 megapixel telt. De zilverkleurige tablet is voorzien van stereo-speakers, vier microfoons en een krachtige accu die het meer dan tien uur uit moet houden. Aan de zijkant van de premium tablet bevindt zich een USB Type-C poort. Alles over dit type USB vind je in onze Nexus 5X review.

Natuurlijk is de Google Pixel C voorzien van de laatste Android-versie, Android 6.0.1 Marshmallow, die gisteren officieel werd uitgebracht. Ook zal de tablet up-to-date worden gehouden met de updates die direct vanuit Google verspreid worden.

Google Pixel C

Verkrijgbaarheid

Zoals gezegd is per direct de Google Pixel C verkrijgbaar via de Google Store. De prijs bedraagt 499 euro voor de 32GB-variant en 599 voor de 64GB variant. De Pixel C zal voorlopig enkel via de Google Store verkocht gaan worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel