Gerucht: ‘Google komt met 10.2 inch Pixel C tablet’

Volgens geruchten zou Google werken aan uitbreiding van haar Pixel-lijn. De Pixel C zou een 10.2 inch tablet zijn die in tegenstelling tot de Chromebook Pixel op Android zal gaan draaien.

Pixel C

De Pixel C zou een eerste Android tablet zijn die geheel door Google is ontworpen en gebouwd. In plaats van Chrome OS, zal de tablet op Android 6.0 Marshmallow gaan draaien. Als codenaam heeft de tablet “Ryu” meegekregen. Qua specificaties is het allemaal nog geruchten, maar het zou gaan om een 10.2 inch scherm met een pixeldichtheid van 308 pixels-per-inch. Qua design zal de Pixel C gaan lijken op de Chromebook Pixel 2, die eerder dit jaar werd gelanceerd in geselecteerde landen zo zegt een anonieme bron tegen AndroidPolice.

Aan boord van de Pixel C zouden een NVIDIA X1 quad-core processor en een Maxwell GPU te vinden zijn, aangevuld met 3GB werkgeheugen. Ook zou de tablet uitgerust zijn met een USB Type-C oplader. Over de prijs valt helaas nog niets te zeggen, maar we moeten dit vermoedelijk zoeken in de prijsklasse van de Pixel Chromebook. Verwacht dus zeker geen prijskaartje van 300 euro. In november zou de Pixel C geïntroduceerd moeten worden, maar wie weet spotten we hem wel op het Nexus evenement.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel