Facebook begint met push-notificaties in Google Chrome

Vanaf nu is er nog een reden om de Facebook-app vaarwel te zeggen. In Google Chrome op je Android-device kan vanaf nu ingesteld worden dat je voortaan je Facebook-meldingen gewoon als push-notificatie wil ontvangen, zonder veel moeite.

Push-notificaties Chrome

In Google Chrome worden al enige tijd push-notificaties ondersteund en nu is de functionaliteit uitgebreid. In Chrome 42 werd deze functionaliteit toegevoegd, en nu heeft Facebook daar ook de mobiele website op aangepast, zo ontdekte DroidApp. Bij het openen van Facebook krijgen gebruikers vanaf nu de mogelijkheid om de meldingen in te schakelen, zodat bij nieuwe gebeurtenissen je vanzelf een melding krijgt bij de rest van de notificaties.

Welke meldingen je ontvangt, hangt af van wat je accountinstellingen zijn bij Facebook. Je kan ervoor kiezen om van elke gebeurtenis een melding te ontvangen, maar je kan ook kiezen dat je alleen bij evenementen of bij een nieuw privébericht een notificatie wil ontvangen.

Mocht je de notificaties op een later moment toch weer willen uitschakelen, dan is dat ook mogelijk, bij de instellingen in Google Chrome. Daar kan je ook de notificaties per website bijhouden. Als er een melding binnenkomt op je toestel wordt direct Google Chrome geopend als je er op klikt.

Facebook notificaties Chrome

De push-notificaties in Facebook zullen vanaf nu beschikbaar zijn om in te schakelen. Wat vind jij van de nieuwe push-notificaties van Facebook in de browser, is dit voor jou reden om de (energieslurpende) Facebook-app te verwijderen van je toestel?

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel