Google Chrome laat audio-notificatie zien op Android

Google rolt een nieuwe functie uit voor de Android-app van Google Chrome. DroidApp ontdekte dat Chrome je nu ook op Android een melding zal sturen als de browser geluid inlaadt.

Audio-notificatie Chrome

In Google Chrome is er een nieuwe functie stilletjes toegevoegd door Google. Het gaat om een nieuwe functie in de Android-versie van de internetbrowser. DroidApp ontdekte vanmiddag dat bij het afspelen van een audio-fragment er in de notificatiebalk een luidspreker-icoontje tevoorschijn komt.

Chrome audio notificatie

De melding van dat er muziek wordt afgespeeld door Google Chrome kennen we sinds een aantal maanden al van de desktop-versie, maar was niet in de Android-app van Chrome beschikbaar. De melding geeft je de mogelijkheid om de desbetreffende pagina te openen in de browser. Op deze manier kan je snel bijvoorbeeld het nummer op Soundcloud pauzeren, als je die op de achtergrond hebt draaien.

Chrome audio notificatie

Het afspelen van muziek op de achtergrond is echter niet mogelijk met YouTube, waardoor bij het verlaten van de browser of de pagina, ook het icoontje zal verdwijnen omdat de video gestopt wordt. De functie is door ons niet handmatig geactiveerd, waardoor het lijkt alsof Google de nieuwe notificaties aan de kant van de server toevoegt. Op de redactie draaien we momenteel de meest recente Play Store-versie van Chrome 43.0.2357.93.

Mocht jij ook de nieuwe audio-melding te zien krijgen, dan horen we het uiteraard graag!

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel