Chrome: nieuwe zoekfunctie ‘Tikken om te zoeken’ uitgerold

Google is begonnen met het uitrollen van een nieuwe manier van zoeken in de Android-browser Chrome. De nieuwe zoekfunctie wordt aan de serverkant geactiveerd en heet ‘Tikken om te zoeken’. Deze manier van zoeken maakt het mogelijk om nog sneller achter informatie te komen zonder de webpagina te verlaten.

‘Tikken om te zoeken’

Vandaag lijkt Google te zijn begonnen met het uitrollen van ’tikken om te zoeken’. Deze nieuwe zoekfunctie dook in mei al op, maar was toen voor de meeste gebruikers niet te gebruiken. De reden hiervan was omdat deze functie aan de kant van de server geactiveerd moest worden. Daarmee lijkt Google nu te zijn begonnen.

Tikken om te zoeken Chrome

Door een woord op een willekeurige webpagina te selecteren krijg je onderin beeld een balk te zien met het geselecteerde woord. Deze balk kan je naar boven slepen waarna je de resultaten van de Google zoekmachine te zien zal krijgen. Wanneer de balk voor de eerste keer opduikt, zal Chrome vragen of je ’tikken om te zoeken’ wil blijven gebruiken of dat je het wilt uitschakelen.

Zoals gezegd rolt Google vanaf nu de nieuwe manier van zoeken uit in de Chrome-browser. Wat vind jij van ’tikken om te zoeken’ in Chrome? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht, of via de DroidApp app.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel