Chrome 43: antwoorden in adresbalk en handige nieuwe zoekfunctie (+ APK)

Google heeft stilletjes een nieuwe functie toegevoegd aan de Google Chrome browser voor Android. Je krijgt bij een zoekopdracht voortaan de antwoorden direct in je adresbalk te zien. Daarnaast is Chrome 43 ook voorzien van een vernieuwde zoekfunctie.

Antwoorden in adresbalk

Antwoorden op bepaalde vragen krijg je voortaan direct in de adresbalk te zien. Dit is althans het geval als je gebruik maakt de browser Google Chrome op je tablet of smartphone. In september vorig jaar doken de antwoorden in de adresbalk al op, maar moesten toen nog handmatig geactiveerd worden via een aantal stappen. Vanaf nu is het voor iedereen beschikbaar, waardoor je nog sneller antwoord kan krijgen op bepaalde zoekopdrachten.

Chrome geeft antwoorden zoekopdracht weer in adresbalk

Je kan bijvoorbeeld het actuele weer opvragen, de hoogte opvragen van bepaalde gebouwen zoals de Berlijnse Fernsehturm of de Eiffeltoren in Parijs. Tevens kan je opvragen hoeveel inwoners Nederland heeft. Je hoeft je zin in principe niet af te typen, want Google weet precies wat je bedoelt. Wat jammer is, is dat je nog niet op alle vragen direct het antwoord krijgt. Het omrekenen van valuta is bijvoorbeeld niet mogelijk via de adresbalk en ook zal Google je niet gelijk de leeftijd van koning Willem-Alexander vertellen.

Mocht jij nog nieuwe zoekopdrachten ontdekken, waarbij je het antwoord krijgt via de adresbalk, laat het dan gerust weten via onderstaand reactieveld. Om antwoorden te krijgen in je adresbalk hoef je geen update uit te voeren. De nieuwe functie wordt via een server-update verspreid.

Chrome 43

Nieuwe zoekfunctie

Een andere nieuwe functie ontdekte Stadt-Bremerhaven. In de nieuwe versie van Chrome (versie 43.0.2357.78) kan gezocht worden op een nieuwe manier. Je kan in de webpagina een woord selecteren, waarna onderin beeld de mogelijkheid komt om de tekst op te zoeken met Google. Handig als je een tekst zit te lezen en je weet even de betekenis niet van een woord. Vervolgens zie je direct afbeeldingen en uitleg natuurlijk.

Voor de nieuwe zoekfunctie is wel een update nodig. De update vanaf nu uitgerold in de Google Play Store. Mocht je niet zolang willen of kunnen wachten, download dan hier de Chrome 43 APK.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel