Chrome for Android voegt stilletjes leesmodus toe

In de nieuwe versie van Chrome for Android is de zogenoemde reader-modus opgedoken. Met deze leesmodus wordt het aangenamer gemaakt om stukken tekst te lezen op het scherm van je smartphone.

Chrome read

Google lijkt verder te experimenteren met het integreren van de leesmodus in de Chrome-browser. De nieuwe functie bevindt zich echter nog wel in experimenteel stadium maar is al wel gewoon te gebruiken. Apple heeft de reader-modus al langer in de Safari-browser zitten en ook Microsoft biedt de mogelijkheid al aan op Windows Phone-toestellen.

chrome_read

Als experiment is de leesmodus nu ook te in de stabiele versie van Chrome. De functie ontdekte we hier vanavond en maakt het mogelijk om teksten op een rustigere manier te lezen. De aandacht gaat in de reader-modus helemaal naar de tekst toe. Overige elementen zoals afbeeldingen, scripts of kleurtjes worden verborgen.

chrome_read

Het was al in sommige gevallen mogelijk de leesmodus te activeren in de beta-versie van Chrome for Android. Nu kan je de mogelijkheid gewoon gebruiken in de normale, stabiele versie van de Chrome-browser voor Android. De functie is niet standaard ingeschakeld maar kan ingeschakeld worden via onderstaande stappen;

  • Ga in de Chrome-browser naar chrome://flags
  • Zoek op de pagina naar “Enable Reader Mode Toolbar Icon”
  • Schakel deze functie in
  • Onderin beeld kies je voor browser herstarten. Vervolgens zie je naast het icoon met de tabbladen de reader-modus verschijnen bij teksten.

De functie hebben we op meerdere apparaten getest. De leesmodus in Chrome for Android werkt hier op zowel Android 4.4.4 KitKat als onder Android 5.0 Lollipop. Wat vind jij van de nieuwe leesmodus?

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel