Chrome Remote Desktop uitgebracht voor Android

Google heeft Chrome Remote Desktop in de Play Store gezet. Met de applicatie kan een computer bediend worden vanaf een Android-apparaat. De applicatie doet denken aan diensten als TeamViewer of LogMeIn. De dienst werkt samen met een Chrome browser-extensie en is kosteloos te gebruiken.

Google heeft Chrome Remote Desktop voor het Android-besturingssysteem uitgebracht. Met een Android-apparaat kan een computer op afstand bediend worden vanaf de smartphone. Chrome Remote Desktop ondersteunt zowel Windows, OS X als Linux. De applicatie laat niet alleen de browser bedienen, maar ook andere programma’s die op de computer gedraaid worden. Hiermee gaat Google de concurrentie aan met programma’s als TeamViewer en LogMeIn.

chrome remote desktop

Chrome Remote Desktop kan gebruikt worden met een Android smartphone of tablet van Android 4.0 Ice Cream Sandwich of hoger. Sinds 2011 had Google de Chrome Remote Desktop al de mogelijkheid geboden middels enkel de browser, en nu is de Android versie daar aan toegevoegd. Google heeft bekend gemaakt dat het Chrome Remote Desktop later dit jaar voor Apple iOS uit zal brengen.

De applicatie kan op verschillende computers gebruikt worden. Wel dient er vooraf een pincode aangemaakt te worden, uit veiligheidsredenen. Chrome Remote Desktop kan gebruikt worden de app uit de Play Store te downloaden en de extensie voor de Chrome-browser uit de Chrome Web Store te downloaden.

Lees ook

Reageer op dit artikel