PhotoSync uitgebracht voor Android

De ontwikkelaars van de applicatie PhotoSync hebben vandaag hun applicatie uitgebracht voor Android. De applicatie was al langere tijd beschikbaar voor de iPhone en iPad van Apple. De iOS-versie van PhotoSync is al veel gedownload uit de App Store, en nu willen de ontwikkelaars dat succes ook voortzetten middels de Android applicatie van PhotoSync.

Photosync Android

PhotoSync is vanaf vandaag ook te downloaden uit de Google Play Store. Met de toepassing kunnen foto’s en video’s draadloos worden verzonden naar een Windows of Mac computer. Daarnaast kunnen bestanden ook gedeeld worden naar een ander Android apparaat of een iPod, iPad of iPhone. De applicatie leent zich ideaal voor het snel uitwisselen van foto’s tussen de computer en de telefoon.

Voor zowel de Mac als voor Windows kan de gratis software geïnstalleerd worden, waardoor de foto’s eenvoudig overgezet kunnen worden. Hoewel de software door de ontwikkelaar aanbevolen wordt, hebben ze ook een webversie van PhotoSync. Daarnaast kan je ook vanaf je computer juist foto’s oversturen naar je telefoon. Voor het uitwisselen van de foto’s dienen beide apparaten zich wel in hetzelfde WiFi-netwerk te bevinden.

Bij het uitwisselen van foto’s blijft de metadata (ook wel bekend als de EXIF-data) behouden. Niet alleen JPEG afbeeldingen worden ondersteund, ook foto’s die zijn geschoten in RAW-formaat kunnen uitgewisseld worden tussen de computer en de telefoon, of vice versa. Foto’s en video’s kunnen met een druk op de knop (lees: foto) gedeeld worden.

Photosync android

Daarnaast kunnen foto’s ook gelijk gedeeld worden via diensten als Dropbox, Google Drive, Flickr, Facebook, 500px, OneDrive/SkyDrive en nog een aantal andere diensten. Het maken van een back-up kan ook met PhotoSync. PhotoSync kan de bestanden back-uppen op een NAS die aangesloten is op je WiFi-netwerk of via FTP.

PhotoSync is gratis te downloaden uit de Play Store. Wil je geen advertenties meer in PhotoSync zien, dan kan middels een in-app betaling deze verwijderd worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel