WhatsApp komt ‘spoedig’ met eigen desktop-app voor Windows en Mac

WhatsApp is bezig met het ontwikkelen van een eigen desktop-app voor de besturingssystemen Mac en Windows. Meer dan een jaar geleden kwam eindelijk WhatsApp naar de computer; vanaf dat moment kon er gebruik gemaakt worden van WhatsApp Web. We zullen de ondersteuning voor Mac en Windows spoedig kunnen verwachten.

WhatsApp voor Windows en Mac

WhatsApp zal naar verwachting spoedig een eigen client uitbrengen voor de besturingssystemen Windows en Mac. DroidApp ontdekte in het vertaalprogramma van WhatsApp de verschillende aanwijzingen. De computerprogramma’s voor WhatsApp zullen beschikbaar komen naast het al bestaande WhatsApp Web. WhatsApp Web werd in januari 2015 uitgebracht, maar sindsdien bleef het vrijwel stil rondom meer mogelijkheden voor gebruikers die met hun laptop of computer WhatsApp willen gebruiken. Wel werden er zo nu en dan nieuwe functies toegevoegd.

WhatsApp desktop Mac Windows

Nu lijkt er schot in de zaak te zitten en wil WhatsApp terugslaan met een eigen desktop-programma voor Windows en Mac. Het alternatief voor WhatsApp, Telegram, biedt al sinds jaar en dag een desktop-app aan. De komst van WhatsApp als desktop-programma komt dus als geroepen. In de afgelopen week ontdekte we al dat WhatsApp voicemail er aan zit te komen. Eerder schreven we ook al dat er ZIP-ondersteuning komt, videobellen wordt ontwikkelt en nog diverse andere functies.

Wanneer we WhatsApp voor de desktop precies kunnen verwachten, is niet helemaal duidelijk. Wel blijkt uit de vertalingen dat je nog steeds WhatsApp op je smartphone nodig zal hebben om de software te gebruiken. Bij Telegram is het niet nodig om je apparaat te verifiëren met de software middels een QR-code.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel