WhatsApp Web definitief uitgebracht [update: screenshots]

De webversie van WhatsApp is vanavond officieel live gegaan. Van de week doken de eerste signalen al op dat WhatsApp Web niet lang meer op zich zal laten wachten, en vanavond is het dan zover. Wij hebben exclusief de eerste screenshots van de werking van WhatsApp Web!

WhatsApp Web

WhatsApp heeft de webversie van de chat-app online gezet. Afgelopen week schreven we al dat de webversie van WhatsApp al was opgedoken in een aantal video’s. Tot vanavond was de webversie afgeschermd middels een scherm waarmee je in moest loggen met je Google-account, maar wanneer je dat deed gebeurde er niets.

WhatsApp Web

Vanavond heeft WhatsApp de webversie van de berichtendienst officieel uitgebracht, waardoor de verwachting is dat het binnen korte tijd voor iedereen beschikbaar zal zijn. In de Android-app van WhatsApp zou een extra functie beschikbaar moeten zijn die aangeeft dat je gebruik kunt maken van WhatsApp Web, maar dit is nu nog niet het geval. Het is goed mogelijk dat WhatsApp dit via aan serverzijde activeert.

whatsapp-web3

Inloggen voor WhatsApp Web gaat middels een QR-code, die je via de applicatie zelf kan scannen. Zoals gezegd is WhatsApp Web wel live, maar nog niet te gebruiken. Daarnaast is WhatsApp Web alleen functionerend in Google Chrome. In Firefox werkt de webtoepassing niet. Je kan WhatsApp Web bereiken via web.whatsapp.com.

whatsapp-web1

UPDATE 19:38 uur:

Wij hebben de eerste beelden van hoe WhatsApp Web werkt! Middels het scannen van de QR-code opent direct in de browser de lijst met conversaties. De conversaties kunnen dus vanaf nu niet meer alleen via de smartphone beantwoord worden, maar nu ook via WhatsApp Web.

Wij kwamen tot de ontdekking dat je vanuit WhatsApp Web foto’s kunt sturen en nieuwe foto’s kunt maken met je webcam. Daarnaast kan je middels de microfoon audioberichten sturen en kan je ook de status aanpassen en natuurlijk emoticons sturen.

whatsapp-web2

whatsappweb-whatsapp-client

Wij verwachten dat de Web-integratie spoedig live zal gaan. Echter worden Apple iPhone gebruikers teleurgesteld. De functie komt door de beperkingen vanuit Apple voorlopig niet naar de iPhone, zo meldt WhatsApp.

> 6 nadelen van WhatsApp Web

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel