WhatsApp vernieuwt camera-interface met nieuwe update

WhatsApp is de laatste tijd flink bezig de functionaliteit in de app verder uit te breiden. Werd het eerder al mogelijk gemaakt om snel op berichten te reageren en om documenten te versturen, is vanaf nu de camera-functie in WhatsApp onder handen genomen. We zetten de verschillen voor je op een rijtje.

WhatsApp Camera

De camera-interface in de populaire berichten-app WhatsApp is vernieuwd. Voorheen zag je de mogelijkheid om een foto te maken, te wisselen tussen de front-camera en de camera en de achterkant en om de flitser te activeren. Nu is de functionaliteit in de camera-interface in WhatsApp uitgebreid. In beta-versie 2.16.4 zijn we gestuit op een vernieuwde camera-interface.

WhatsApp Camera interface

Nog steeds kunnen we schakelen tussen de voor- en achterste camera en kunnen we de flitser inschakelen. Nieuw is echter de extra balk met eerder gemaakte foto’s. Wanneer je een eerder gemaakte foto wilde versturen naar de ander, kon dat niet via de knop van de camera. Dat is nu wel het geval. Daarnaast kan je de sluitertoets in beeld ingedrukt houden om een video op te nemen. Zodra je deze ingedrukt houdt, wordt er gestart met het maken van een video. Door de button ingedrukt te houden en naar boven te vegen, kan je de opname annuleren. In onderstaande video kan je zien hoe de nieuwe camera-interface werkt.

De nieuwe camera-interface zal op termijn uitgerold worden in de Play Store versie. Op dit moment is de nieuwe camera-interface alleen in de beta-versie te vinden, bijvoorbeeld in versie 2.16.4. Deze versie kan je downloaden als APK. Eerder deze week bracht WhatsApp al de Quick Reply functie en eerder ook de mogelijkheid om te kiezen uit meer achtergronden. Vanaf nu kan je ook gebruik opmaken van de tekstopmaak in WhatsApp.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel