WhatsApp rolt tekstopmaak met dikgedrukte, cursieve en doorgestreepte tekst uit naar iedereen

In een beta-versie kwam WhatsApp onlangs met een update die het mogelijk maakte om tekst op te maken. Dankzij tekstopmaak in WhatsApp kan je woorden dikgedrukt, cursief of doorgestreept versturen naar de ander. Nu is de nieuwe functie genoeg getest en wordt de leuke functie uitgerold naar de rest van de WhatsApp-gebruikers.

WhatsApp tekstopmaak

WhatsApp rolt de tekstopmaak uit naar de rest van de gebruikers. Zodra je de nieuwste versie van WhatsApp hebt geïnstalleerd kan je gebruik maken van de nieuwe functie in de chat-app. Het wordt geactiveerd middels een server-side update en nog niet op alle toestellen op de redactie hebben we hier de tekstopmaak. Het gaat dus om een gefaseerde uitrol.

WhatsApp tekstopmaak

Eerder werd begin maart WhatsApp tekstopmaak in een betaversie met versienummer 2.12.535. Het was toen echter nog niet mogelijk om ook doorgestreepte tekst te verzenden naar de ander. Nu is het doorhalen van tekst wel toegevoegd aan het lijstje. We hebben hieronder voor je een overzicht met de verschillende mogelijkheden om je tekst op te maken.

  • _tekst_  – cursief
  • *tekst* – dikgedrukt
  • ~tekst~ – doorgestreept

Mocht de ander nog niet de beschikking hebben over het sturen/ontvangen van berichten met tekstopmaak, dan krijgt diegene de leestekens ook te zien. Zoals gezegd wordt de tekstopmaak gefaseerd uitgerold via een server-update.

WhatsApp rolde van de week een update uit waarbij het mogelijk werd om berichten nog sneller te beantwoorden dankzij de functie ‘quick reply‘. Ook werden er ook andere verbeteringen doorgevoerd.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel