WhatsApp 2.12.535: tekst dikgedrukt en cursief versturen (+ APK)

WhatsApp heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de beta-versie van de chat-app. Vanaf nu kan je tekst ‘opmaken’ en vervolgens versturen naar de ander. Het is bijvoorbeeld mogelijk om tekst dikgedrukt of juist cursief te versturen naar de ander. De functie is te vinden in WhatsApp 2.12.535.

WhatsApp: tekst opmaken

In WhatsApp 2.12.535 is een nieuwe functie te vinden voor gebruikers van de geliefde chat-app. Het is nu mogelijk om tekst op te maken en deze vervolgens te verzenden naar de ander. De nieuwste WhatsApp-versie is enkel verspreid via het WhatsApp beta-programma. Via de website van WhatsApp is enkel versie .534 te downloaden op dit moment, daar is de nieuwe opmaak-functie nog niet beschikbaar.

WhatsApp 2.12.535 tekst markdown

Markdown

Doordat je tekst nu kunt opmaken in WhatsApp, kan je tekst dikgedrukt of juist cursief laten weergeven. Je hoeft hiervoor alleen maar de tekst tussen twee symbolen te zetten. Wil je een tekst dikgedrukt versturen? Dan gebruik je twee sterretjes, bijvoorbeeld *DroidApp*. Als je een tekst cursief, dus schuin, wilt versturen dan gebruik je twee liggende streepjes; bijvoorbeeld _DroidApp_. Op dit moment worden nog geen andere zogenoemde Markdown-varianten ondersteund lijkt het. Het is dus nog niet mogelijk om tekst onderstreept of doorgestreept te versturen. Wanneer de ander een oudere WhatsApp-versie heeft, is de tekstopmaak niet zichtbaar.

Een andere verbetering in WhatsApp is dat nu ook bij notificaties van een groepsgesprek de naam van de verzender vetgedrukt weergegeven wordt. Eerder had dit dezelfde opmaak als de voorvertoning van het bericht zelf. DroidApp-lezer Robbert kwam deze nieuwe weergave tegen. Een voorbeeld hiervan vind je hieronder.

whatsapp groep notificatie bold

Downloaden

Waarschijnlijk wil WhatsApp deze functionaliteit testen en zullen we het over een tijdje ook in de Play Store-versie van WhatsApp gaan tegenkomen. Mocht je niet deelnemen aan het WhatsApp beta-programma, dan kan je hier de WhatsApp 2.12.535 APK downloaden.

Bekijk ook: 37 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel