WhatsApp: end-to-end encryptie, design-wijzigingen en inkorten lange berichten

WhatsApp heeft de Android-app voorzien van wederom een aantal kleine verbeteringen die de applicatie weer wat fijner maken. Nieuw in WhatsApp is de end-to-end encryptie die nu langzaamaan uitgerold wordt en het inkorten van lange berichten. Daarnaast zijn er enkele visuele wijzigingen doorgevoerd.

WhatsApp

WhatsApp is begonnen met het gefaseerd uitrollen van de end-to-end encryptie. Hoewel op de redactie hier nog niets van de encryptie in groepsgesprekken is te merken, is bij verschillende gebruikers wel de melding gekomen dat berichten die verzonden worden versleuteld worden. Op Android maakt WhatsApp al langer gebruik van encryptie, maar nu wordt dat ook gedaan op andere platformen en worden nu ook berichten in groepsgesprekken versleuteld.

Design-wijzigingen

Daarnaast liet DroidApp-lezer Robbert weten dat de interface van een profiel iets gewijzigd is. Zo wordt de datum weergegeven bij de status. Hier kan je voortaan zien wanneer de status voor het laatst gewijzigd is. Daarnaast zijn ook andere kleine visuele elementen aangepast, zoals het verlaten van een groep.

Inkorten lange berichten

Lange berichten worden vanaf nu automatisch door WhatsApp ingekort. Na een bepaald aantal tekens kan er op de blauwe tekst ‘meer lezen’ gedrukt worden. Vervolgens wordt het bericht uitgeklapt en wordt de rest van de tekst getoond.

WhatsApp meer lezen

WhatsApp heeft de vernieuwingen doorgevoerd in verschillende beta-versies; variërend van 2.12.498 tot 2.12.500. Sommige wijzigingen lijken in versie 500 weer uit de app gehaald te zijn. Het is wel mogelijk dat WhatsApp de opties aan het testen is en dat de chat-app ze later weer invoert. We zullen de wijzigingen voor je in de gaten houden.

Sinds woensdag is het mogelijk om via WhatsApp PDF-bestanden te versturen. We verwachten dat binnenkort ook andere bestandsformaten gedeeld kunnen worden via WhatsApp.

Lees ook: 37 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel