‘Oudere versies van WhatsApp binnenkort onbruikbaar’

De komst van end-to-end encryptie maakt een einde aan de ondersteuning van oudere versies van WhatsApp. Oudere versies van de populaire berichten-app zullen binnenkort niet langer meer bruikbaar zijn, zo ontdekte DroidApp zojuist.

WhatsApp encryptie

WhatsApp is een applicatie die we eigenlijk allemaal gebruiken. We delen de meest uiteenlopende zaken via WhatsApp, maar waar blijven onze gegevens? Zien alleen de ontvanger en de verzender die, of is er meer? Om de kans op onderschepping zo goed als uit te sluiten kwam WhatsApp eerder al met end-to-end encryptie waardoor berichten versleuteld worden uitgewisseld.

Oudere versies onbruikbaar

DroidApp heeft in het vertaalprogramma van WhatsApp ontdekt dat de support voor oudere versies van de chat-app binnenkort gestaakt zal worden. Om end-to-end encryptie te laten functioneren dient zowel de WhatsApp-versie van de verzender als van de ontvanger compatible te zijn met de versleuteling. De tekst die we tegenkwamen luidt als volgt; “Encrypted message. Your version of WhatsApp can’t view this message. Update WhatsApp to view future encrypted messages.”

whatsapp versie encryptie

Het is dus van belang dat je binnenkort altijd beschikt over de nieuwste versie van WhatsApp om de berichten te kunnen lezen. Daarnaast raden we je altijd aan één keer in de zoveel tijd te kijken of er updates zijn voor je apps. Eventuele bugs, beveiligingslekken en dergelijke worden hiermee vaak verholpen. Eerder werd al bekend dat voor verschillende platformen en besturingssystemen WhatsApp ook dit jaar de ondersteuning stopt.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel