WhatsApp 2.12.542: meer keuze uit standaard achtergronden

De standaard wallpaper in WhatsApp is te herkennen aan de kleine icoontjes op een crème-kleurige achtergrond. In de nieuwste versie van WhatsApp is de mogelijkheid toegevoegd om te kiezen uit meer achtergrondkleuren. Dit kan handig zijn als je uit bent gekeken op de standaard WhatsApp-wallpaper of een eigen foto te druk vindt.

WhatsApp achtergronden

In de nieuwste beta-versie van WhatsApp, versie 2.12.542 is het mogelijk gemaakt om uit een breder aanbod van achtergronden te kiezen, zo ontdekte DroidApp. Naast de standaard achtergrond met de icoontjes van een melkpak, rugtas, camera, vinkjes en tal van andere elementen, kon je al kiezen voor een neutrale, wit/grijze wallpaper. In de nieuwste versie van WhatsApp zijn de mogelijkheden verder uitgebreid.

Via het menu met instellingen > chats > achtergrond, of via het venster met instellingen bij een chat-gesprek kan je de optie selecteren ‘achtergrond’. Hier vind je naast de eerder ingevoerde acties een nieuw icoontje genaamd ‘Solid Color Wallpaper’. Hier kan je kiezen uit 26 verschillende kleuren die je als achtergrond kunt instellen in WhatsApp. Bij het kiezen van de kleur krijg je een voorvertoning te zien en kan je eventueel je keuze bevestigen of annuleren.

Downloaden

De update voor WhatsApp is verspreid via het WhatsApp beta-programma. Mocht je daar niet aan deelnemen, dan kan je hier de WhatsApp 2.12.542 APK downloaden. Over een tijdje zal WhatsApp de update ook publiekelijk uitrollen via de Google Play Store. Eerder ontdekte we al de mogelijkheid om bestanden vanuit Google Drive te verzenden en kan je sinds kort ook tekst opmaken.

Bekijk ook: 37 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel