Wonderwall: een absolute must-have wallpaper-app (review)

Wallpaper-apps, we hebben er al vaker over geschreven. De ene heeft nog meer functies dan de andere. Nu kunnen we aan dit lijstje de app ‘Wonderwall’ toevoegen. Deze applicatie is vormgegeven in Material Design en heeft daarnaast een erg fijne functie genaamd ‘Autoset’. Wonderwall geeft je ook de mogelijkheid zelf je mooie foto’s te delen. Wij testen de applicatie in een review.

Wonderwall

Wallpaper-apps helpen je bij het vinden van een mooie achtergrond. Zo bespraken we eerder al de interessante app Pixels en Material Islands. Wonderwall is ontwikkeld door de Belgische ontwikkelaar Ignace Maes. Deze ontwikkelaar heeft al verschillende strakke applicaties ontworpen waaronder Thunder Buddy. Sinds deze week is de derde Android-app van hem te downloaden uit de Play Store; Wonderwall. Op de redactie zijn we erg enthousiast over deze wallpaper-app en wij vertellen je graag waarom.

Wonderwall

Thema’s

Wonderwall geeft je toegang tot foto’s die met toestemming van fotografen beschikbaar zijn. In de applicatie worden de foto’s onderverdeeld in verschillende thema’s. Waaronder bergen, watervallen, bruggen, wegen en de zee. De wallpaper-app richt zich dan ook vooral op landschap- en natuur-foto’s. Volgens Maes worden de foto’s handmatig geselecteerd om zo de hoogste kwaliteit te garanderen.

Fotografen

Fotografen kunnen zelf hun eigen foto’s ook insturen die gebruikers als achtergrond kunnen gebruiken. Een groot voordeel van Wonderwall is dat fotografen gewoon hun rechten behouden. Daarnaast kan je jezelf gelijk via dit platform promoten omdat er zowel een vermelding van je naam als je website toegevoegd wordt. Bij het bekijken van een foto is er direct ook te zien wanneer de foto geplaatst is, en is de aanvullende EXIF-data met fotogegevens zichtbaar. Het zelf uploaden van een afbeelding gaat via een mobiele website, waar de stappen ook worden uitgelegd.

Foto’s

In Wonderwall vind je ook een overzicht van de populairste foto’s. De afbeeldingen kunnen namelijk populairder worden als ze worden beoordeeld met een ster. Als je een foto mooi vind dan kunnen gebruikers deze direct een ster geven, waarbij hij ook toegevoegd wordt aan je favorieten. Ook kan je vanuit het foto-venster de afbeelding delen of groter bekijken.

Wonderwall

Tevens hoef je niet allemaal stappen te doorlopen om een foto als achtergrond in te stellen. Je kan met de optie ‘Quickset’ direct de desbetreffende afbeelding instellen als achtergrond. Mocht je hem als achtergrond voor het vergrendelscherm willen instellen, dan gebruik je gewoon de optie ‘Set as’. Onder ‘history’ vind je een overzicht van wallpapers die je in het verleden hebt ingesteld.

Wonderwall

Autoset

Een functie waar we blij van worden is ‘Autoset’. Hiermee kan je instellen dat om de zoveel tijd de achtergrond van je smartphone of tablet veranderd. Je kan kiezen voor de dagelijkse, nieuwe foto of gewoon een afwisseling van foto’s uit de database van Wonderwall. Je kan hierbij instellen dat dit elk uur, elke vier uur, dagelijks of wekelijks moet gebeuren. De ontwikkelaar geeft je dan ook nog de mogelijkheid om dit alleen via WiFi te doen en om bepaalde categorieën eventueel uit te sluiten.

Wonderwall

Conclusie

Wonderwall is een erg interessante applicatie. Door de mogelijkheid voor fotografen om hun eigen foto’s te uploaden, zonder hun rechten ’te verliezen’ is ook voor deze groep het een interessant platform. Misschien zou een zoekfunctie niet misstaan, hoewel we dit niet echt als een groot gemis zagen. Door de sociale insteek van de applicatie is Wonderwall zeker het installeren waard. Daarnaast is de wallpaper-app niet alleen gratis, maar ook nog eens vrij van advertenties en in-app aankopen.

Wonderwall - Wallpapers
Wonderwall - Wallpapers
Ontwikkelaar: Ignace
Prijs: Gratis+
Wonderwall
 • 9/10
  Vormgeving - 9.0/10
 • 9/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 9.0/10
 • 8.5/10
  Mogelijkheden - 8.5/10
 • 8.9/10
  Snelheid - 8.9/10
 • 9.8/10
  Privacy - 9.8/10
9/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Gratis
 • Afbeeldingen in hoge kwaliteit
 • Geen nutteloze foto’s
 • Geen advertenties
 • Mogelijkheid tot zelf uploaden met vermelding naam

Minpunten

 • Zoekfunctie
 • Uploaden foto’s niet direct vanuit de app

Lees ook

Reageer op dit artikel