Pixels: enorme keuze aan wallpapers in hoge resolutie (review)

Wallpapers zijn belangrijk op je smartphone. Elke keer als je je smartphone ontgrendeld, kijk je tegen een achtergrond aan. Met Pixels wordt het nog leuker om te kijken naar je wallpaper. Met de Pixels app krijg je toegang tot een enorme fotobibliotheek met gratis wallpapers in hoge resolutie. Wij testen de applicatie in een review.

Pixels

We schreven eerder vandaag al over de app Material Islands, waarbij je in Material Design vormgegeven eilandjes als live wallpaper in kunt stellen. Deze passen zich aan het moment van de dag aan. Een strakke app, maar als je toch meer keuze wilt kan je niet om de app Pixels heen. Deze gratis applicatie kwam ik vorige week tegen tijdens een speurtocht door de Play Store. Het idee voor de app kwam naar boven toen de ontwikkelaar zocht naar een soort van website met gratis stock-photos voor Android.

Pixels

Hoge resolutie

De wallpapers in de app Pixels worden allemaal beoordeeld door de moderators. Hierdoor is de kans op ’troep’ al een heel stuk kleiner. Een groot voordeel van Pixels is dat de foto’s allemaal gratis en rechtenvrij zijn. Zo voorkom je dat je in het ergste geval gezeur krijgt met de maker van de foto. Daarnaast zijn alle beelden in hoge resolutie, zodat je op je smartphone-scherm geen pixelachtige rivier of blokkerig zonsondergang krijgt te zien.

Pixels

Categorieën

Alle foto’s die beschikbaar zijn, zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Van ‘wegen’ tot aan ‘bomen’ en van ‘architectuur’ tot aan ‘eten en drinken’. Het aantal beschikbare wallpapers zal continue worden uitgebreid en mocht je uitgekeken zijn op je huidige wallpaper, dan zijn er nog honderden andere foto’s.

Pixels

Mogelijkheden

Als je de gewenste foto hebt gevonden, krijg je bij het openen van de afbeelding een aantal mogelijkheden. Je kan de foto downloaden of je kan hem direct instellen als achtergrond. Door op de foto zelf te tikken kan je inzoomen op de foto maar je kan ook door te swipen door de rest van de catalogus bladeren. Als je een foto niet nu, maar later als wallpaper in wilt stellen, kan je deze toevoegen aan je favorieten. Op deze manier kan je hem snel terugvinden als je weer wilt wisselen van achtergrond. Uiteraard kan je een wallpaper ook delen met je vrienden.

Pixels

Downloaden

Onderin beeld is een reclamebanner te vinden. Deze is niet storend en in de afgelopen dagen zijn we verder geen reclame tegengekomen. In het menu met instellingen kan je zien hoeveel cache-geheugen de applicatie in beslag neemt. Pixels is gratis te downloaden via onderstaande button uit de Play Store. Wel zouden we graag nog een zoekfunctie willen zien, zodat je foto’s van een bepaald onderwerp direct op kan zoeken. Verder een uitstekende app die het downloaden waard is.

Wallpapers HD - PIXELS
Wallpapers HD - PIXELS
Ontwikkelaar: PIXELS
Prijs: Gratis
Pixels
 • 8/10
  Vormgeving - 8.0/10
 • 8.5/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.5/10
 • 7.7/10
  Mogelijkheden - 7.7/10
 • 8.5/10
  Snelheid - 8.5/10
 • 7/10
  Privacy - 7.0/10
7.9/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Gratis
 • Enorme keuze
 • Categorieën
 • Hoge resolutie

Minpunten

 • We missen een zoekfunctie
 • Hoeveelheid cache kan hard oplopen, gelukkig is dit te verwijderen vanuit de app
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel