Photo EXIF Editor: handige app voor fotografen

Als je graag foto’s maakt met de camera op je smartphone, is de Android-applicatie Photo EXIF Editor een interessante toepassing voor jou. Met Photo EXIF Editor krijg je meer grip op je foto’s die je maakt met je telefoon.

Photo EXIF Editor

De applicatie Photo EXIF Editor is een handige applicatie die je meer zeggenschap geeft over je foto’s. Zoals de naam al doet vermoeden krijg je toegang tot de EXIF-data van een foto, die je vervolgens kunt aanpassen. In de EXIF-gegevens van een foto vind je alle informatie rondom de foto. Hierbij kan je denken aan het gebruikte type camera, de ISO-waarde, het diafragma, de sluitertijd, de brandpuntsafstand en ook de GPS-locatie van de foto.

Photo EXIF Editor

De Android-app Photo EXIF Editor geeft je zoals gezegd toegang tot deze gegevens. Daarbij kan je de informatie die is opgeslagen aanpassen. Klopt de opgeslagen tijd, datum of sluitertijd niet? Je past het gemakkelijk aan. Erg handig is de applicatie vooral voor het wijzigen van de locatie. Als je gebruik maakt van geo-tagging, waarbij de locatie wordt opgeslagen, wil dit nog weleens fout gaan.

Photo EXIF Editor

Bij het starten van de applicatie krijg je de mogelijkheid om de galerij-app op je telefoon te openen en daar een foto te kiezen, of om een nieuwe foto te maken. Tevens is het mogelijk de foto’s op een kaart weer te geven, zodat je gemakkelijk de opgeslagen locatie en GPS-coordinaten kunt wijzigen.

Photo EXIF Editor

Photo EXIF Editor kan gratis gedownload worden via onderstaande button uit de Play Store.

Photo Exif Editor - Metadata
Photo Exif Editor - Metadata
Ontwikkelaar: Banana Studio
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel