InstaMark: tal van informatieve lagen over je foto’s (review)

Alleen het nemen van een foto en deze online zetten is zò 2013, een filter over je foto met bijvoorbeeld Instagram is veel hipper. Met InstaMark kan je nog meer met je foto’s doen. InstaMark maakt het mogelijk om tal van informatieve lagen (met verschillende thema’s) over je foto te leggen en vervolgens via de sociale netwerken te delen. Wij nemen de applicatie InstaMark onder de loep in deze uitgebreide review.

InstaMark_home

Het delen van een (Instagram-) foto wordt met de applicatie InstaMark nog leuker! Met deze applicatie gaat er een wereld voor je open met mooi vormgegeven lagen die je over je foto kan leggen. Bij het openen van de app InstaMark kan je kiezen uit verschillende onderdelen. De elementen waar je uit kan kiezen zijn als volgt:

 • Custom: Hierbij kies je een foto, of maak je een nieuwe foto en kan je verschillende bewerkingen uitvoeren. Je kan bijvoorbeeld tekst toevoegen, tekenen over je foto of andere elementen toevoegen. Je kan losse informatieve-lagen toevoegen aan je foto zoals het huidige tijdstip, de temperatuur, de locatie, een prijskaartje of een sticker. Voordat je dit allemaal doet heb je keus uit 15 verschillende filters die je eventueel kan leggen over je foto.
 • Gallery: Hier kan je je eerder gemaakte foto’s bekijken die je hebt bewerkt met InstaMark. Daarbij wordt de galerij verdeeld in tabs om snel je afbeelding terug te vinden.
 • Template: Hier vind je de voorgeïnstalleerde lagen terug met de informatieve-lagen. De templates zijn onderverdeeld in verschillende categorieën; weather, travel, food, lifestyle, party en populair. Als je een bepaalde template vaker wilt gebruiken kan je hem bestempelen als favoriet. Elke categorie heeft diverse skins waarmee je de stijl van de informatie naar eigen hand kan zetten. Er is veel keus, en als je aan de standaard templates niet voldoende hebt, kan je kosteloos nieuwe skins/thema’s downloaden uit de ‘Store’
 • Store: Hier kan je kosteloos nieuwe templates downloaden voor over je foto’s.

InstaMark_filter

Vanuit InstaMark kan je kiezen of je een nieuwe foto wilt maken, of dat je een afbeelding uit je galerij wilt inladen. Wanneer je de keuze hebt gemaakt krijg je de mogelijkheid om een van de 15 filters over je foto te gooien, zodat je dat niet meer met Instagram hoeft te doen. Overigens kan je de beeldverhouding ook gelijk aanpassen, zodat je hem niet perse zoals op Instagram als vierkant moet snijden.

Nadat je je foto eventueel hebt voorzien van een filter, begint het echte leuke werk van InstaMark. Nu kan je informatieve informatie-lagen over je foto leggen. Met de ‘Custom’ optie uit het menu kan je oneindig van deze lagen over je foto leggen, met de templates is dit beperkt tot één. De informatieve lagen geven informatie over het weer, de prijs van iets, de huidige locatie of de huidige tijd. Je kan vervolgens de tekst aanpassen en plaatsen waar je wilt. Wel hebben we tijdens de reviewperiode ondervonden dat de temperatuur geen enkele keer kon worden geladen.

InstaMark review

InstaMark maakt het verder mogelijk om stickers op je foto te ‘plakken’. De keuze aan het aantal stickers is zeer uitgebreid te noemen. Het aanbod van stickers is onderverdeeld in vijf verschillende tabbladen waardoor je snel je favoriete sticker hebt gevonden. Zo kan je een sticker uitkiezen met het thema vakantie, maar ook eentje die je stemming, je mood, visualiseert. Mocht dit nog niet genoeg voor je zijn, kan je je foto nog voorzien van een eigen tekening en een eigen tekst.

InstaMark_store

In de applicatie van InstaMark zijn advertenties te zien, maar het grote voordeel hiervan is dat de applicatie verder geen betaalde in-app aankopen kent. een groot voordeel verder is dat de banners niet getoond worden tijdens het echte bewerken van je foto, waardoor ze niet afleiden of per ongeluk aangetikt worden.

Ons oordeel over InstaMark is erg positief. De applicatie biedt vrijwel alle mogelijkheden voor het bewerken van je foto’s. Door de mogelijkheid tot het toevoegen van je locatie, het weer op dat moment of andere informatie kan je met één foto een heel verhaal vertellen. InstaMark is 17MB groot en gratis te downloaden uit de Play Store via onderstaande button. Onmisbaar tijdens je vakantie!

InstaMark - photo editor
InstaMark - photo editor
Ontwikkelaar: RILEY CILLIAN
Prijs: Gratis
InstaMark
 • 9/10
  Vormgeving - 9/10
 • 9.6/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 9.6/10
 • 10/10
  Mogelijkheden - 10/10
 • 9.1/10
  Snelheid - 9.1/10
 • 7/10
  Privacy - 7/10
8.9/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Helemaal gratis
 • Reclame niet opdringerig
 • Mogelijkheden vrijwel onbeperkt

Minpunten

 • Temperatuur werd niet ingeladen

Lees ook

Reageer op dit artikel