Open Camera: uitgebreide camera-app met beeldstabilisator

Uiteraard heb je op je smartphone al de standaard camera-applicatie, maar wellicht mis je een aantal mogelijkheden. Ontwikkelaars van de camera-app Open Camera hebben hier verandering in gebracht, en brengen een uitgebreide camera-applicatie uit met beeldstabilisator.

Mocht je meer uit de camera op je smartphone willen halen, dan is wellicht de applicatie Open Camera een aanrader. De applicatie is voorzien van uitgebreide instellingsmogelijkheden en een beeldstabilisator. Hiermee wordt de kans op een bewogen foto verkleind. Met de automatische beeldstabilisatie in Open Camera kan je ook precies kijken of je foto’s waterpas zijn, een scheve horizon is hierdoor verleden tijd.

open camera

Open Camera maakt het mogelijk om instellingen naar eigen hand te zetten, zoals de belichting, witbalans en ISO-waarde. Open Camera ondersteunt zowel het fotograferen via de camera aan de achterzijde, als de front-camera voor bijvoorbeeld een selfie. De camera-app laat de gebruiker snel schakelen tussen de manier van scherpstellen, zodat je snel het hele veld scherp krijgt, of juist een bepaald onderwerp (macro-modus).

open camera

Met Open Camera kan je nog meer instellingen aanpassen! Je kan de sluitertijd wijzigen, een burst-modus activeren waarmee je een vertraging in je foto kan laten zien en de resolutie van je foto of video wijzigen. Mocht je linkshandig zijn, dan past deze camera-applicatie de interface hierop aan.

Interessant aan Open Camera is dat de applicatie vrij is van advertenties en de applicatie zelf ook gratis is. Omdat de applicatie nog niet zo lang in de Play Store staat wordt er nog voortdurend gewerkt aan verbeteringen voor Open Camera. Als je Open Camera ook wilt proberen, kan je de app hieronder gratis downloaden uit de Google Play Store.

Open Camera
Open Camera
Ontwikkelaar: Mark Harman
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel