WhatsApp voegt ‘quick reply’ toe om berichten snel te beantwoorden [update]

WhatsApp heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Android-app. We kwamen tot de ontdekking dat er een ‘quick reply’ functie is toegevoegd waarmee je berichten snel kunt beantwoorden. Eerder zagen we deze functie al in Google Hangouts.

WhatsApp: quick reply

Voor de Android-app van WhatsApp hebben we een nieuwe functie ontdekt. Vanaf nu is het mogelijk om snel berichten te beantwoorden vanuit de notificatiebalk. Eerder werd het al mogelijk gemaakt om bijvoorbeeld vanuit het pop-up venster een bericht snel te beantwoorden.

WhatsApp reply

DroidApp-lezer Robbert stuurt ons echter een screenshot vanuit versie 2.12.560 uit de Google Play Store waarin ook een ‘reply’ knop is te vinden in de notificatiebalk waarmee snel op een bericht gereageerd kan worden.

WhatsApp Quick Reply

Hiermee lijkt de nieuwe functie op de snel-reageren via Google Hangouts. Om via een pop-up venster te antwoorden dien je wel deze manier van meldingen ingeschakeld te hebben. Ga hiervoor instellingen > meldingen en zet hier de pop-up aan.

Whatsapp selecteren

Wat ook nieuw is, is dat je meerdere berichten tegelijk kunt selecteren en een actie aan kunt koppelen. Zo kan je meerdere conversaties selecteren om deze vervolgens te archiveren, de dempen of te verwijderen. Een andere nieuwe functie is dat de encryptie definitief wordt ingevoerd vanaf versie 560.

whatsapp encryptie

Eerder ontdekte we al dat je nu uit meer WhatsApp achtergronden kan kiezen en de ondersteuning voor oudere WhatsApp-versies zal stoppen.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel